Güney Amerika ülkelerinde fiyatlar nasıl?

Ucuz ülkeler, Kolombiya, Peru ve Bolivya. Bu ülkelerde hostel, ulaşım ve yemek gerçekten ucuz diyebilirim. Neredeyse çoğu yemeği dışarıda yedim, marketten alışveriş yaptım. Bazen tek kişilik odada kaldım. Vip otobüs bileti aldım. Dinlenmek için fazla fazla konaklama yaptım. Hem normal marketler hemde sokak pazarları oldukça uygun fiyatlı. Pazarlık imkanı da var. Yerel kıyafetler de yine uygun fiyatlı. Turistlik eşyalar için çok büyük pazarlar var ve fiyatlar gayet uygun.

Pahalı ülkeler Arjantin, Brezilya, Şili ve Ekvador. Bu ülkelerden ilk üçü Avrupa gibi o yüzden pahalı anlıyorum ama Ekvador hem Bağcılar gibi hem de pahalı. Sebebi ise para birimi Amerikan doları olması. Ülkede üretim az ve ithal ürünlerde haliyle pahalı. Bir tek ulaşım ve halk pazarları ucuzdu. Hostel fiyatları da diğerlerine göre düşüktü.

Arjantin, Brezilya ve Şili’de ise herşey pahalı. Bu ülkelerde yemeği çoğu zaman hostelde yaptım. Zaten herkes öyle yapıyor toplam bütçeyi düşürmek için. Santiago’dan sonra çantanın üst bölümündeki alanda sürekli yemek malzemesi taşıdım. Hostellerde bu yüzden baya büyük mutfaklar var. Pratik yemekleri yapmayı öğrenin gelmeden. Yoksa makarna ve ton balığı bir daha görmek istemezsiniz. Arjantin de et baya ucuz, et ile yemek yapmayı öğrenin derim.

Tur fiyatları ise yine Arjantin ve Şili de pahalı. Hatta Arjantin aynı tur için daha pahalı. Buzulda yürüme turu mesela iki ülkede de var. Şili daha ucuz. Turlar diğer ülkelerde makul fiyatlarda hatta bazen oldukça ucuz. Kendiniz girmektense turla gitmek bazen çok daha kolay oluyor, özellikle Peru’daki turlar. Uyuni turunu kesin Bolivya tarafından almak lazım neredeyse üçte bir fiyatına.

Peru’da turlarda pazarlık imkanı var. Şili ve Arjantin ise pazarlık hiç işlemiyor. Bir de tur firmaları genelde hep aynı fiyatları veriyor.

Ulaşım ucuz ülkelerde yine çok uygun fiyatlarda. Şili ve Arjantin’de ise baya pahalı. En pahalısı Arjantin, otobüs ile patagonya ya inerken verdiğim paraya uçakla Londra’ya gidiş dönüş bilet altmışlığım var yani. Ülke içi uçak biletleri aslında önceden alınırsa genelde uygun. Benim ne zaman nerede olacağım plansız olduğu için çok kullanamadım. Bazen otobüs fiyatına uçak bileti var.

Sonraki soru: Güney Amerika ülkelerinde ulaşım nasıl sağlanıyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.